Maisdoolhof

Labyrint van de Koning

Maisdoolhof niet open
Het mais-seizoen is meestal van half juli tot eind september.

Ons doolhof ‘Labyrint van de Koning’ is op dit moment niet open. We verwachten dat we half juli de eerste avonturiers kunnen toelaten in het doolhof.

Als eerste op de hoogte wanneer het doolhof open gaat? Hou onze Facebook in de gaten of meld u onderaan deze pagina aan voor onze nieuwsbrief!

Veelgestelde vragen

Is het labyrint toegankelijk met een kinderwagen?
Het zou kunnen, maar als het een beetje geregend heeft, wordt de grond zachter en loopt het niet fijn.

Moeten de ouders ook betalen?
Iedereen die het doolhof gebruikt, betaalt entree en ontvangt een flesje appelsap.

Het verhaal van het Labyrint van de Koning

Er was eens een boer uit een klein dorpje in Nederland. Boer Piet was de hele dag in de weer met zijn akker en vee op de boerderij aan de Bothwegh. Boer Piet had schapen, koeien maar ook een klein aantal paarden. Deze paarden waren niet zomaar paarden, het waren dolle knollen. De knollen werden elke dag netjes verzorgd door prinses Sofia, de dochter van Boer Piet.

Overdag stonden ze netjes in de wei en hielpen ze boer Piet met zijn dagelijkse klussen, maar ’s nachts, als de zon onder was, kon boer Piet zijn paarden nergens vinden.

Elke dag, na het avondmaal kwam er een musje in het vensterraam zitten. “Goedenavond uwe majesteit, ik kom hier voor rechtvaardigheid. Ik zal u blijven volgen tot u mij zult geloven, ik kan u eeuwige rijkdom beloven. U zijt geen arbeider, maar een heuse leider” sprak het musje louter.

De boer vond het maar een vervelend musje en snapte niks van wat hij zei. De paarden en prinses Sofia wisten echter wel wat het musje de boer wijs wilde maken, want ’s nachts gingen de dolle knollen samen met de prinses het land in om een labyrint te maken. Dit deden zij met maar één reden; Boer Piet was eigenlijk helemaal geen boer maar een koning! De knollen wisten als geen ander, dat bij elk paleis een labyrint hoort.

Boer Piet was een echte levensgenieter en vond het heerlijk om op zijn land bezig te zijn. Hij ontdekte een aantal paden tussen zijn mais, maar maakte zich geen zorgen, want ‘Ach, wat zou mij die paar planten minder kunnen schelen’. Sindsdien, is de mais nooit meer volledig gegroeid en is het labyrint altijd in stand gebleven.

“Betreed mijn vaders land maar probeer niet van het pad te bewegen, want als het donker is, komt u misschien de dolle knollen tegen…” – Prinses Sofia

© 2022 De Koningshoeve