Labyrint van de Koning

Labyrint weer gesloten

Het doolhof was dit jaar geopend van 14 juli t/m 10 september

Op zaterdag 14 juli a.s. openen wij de poorten van het ‘Labyrint van de Koning’. Een maisdoolhof van 1,5 hectare groot gelegen in het prachtige landschap van de Hoeksche Waard. Doormiddel van een vragenlijst wordt de bezoeker door het doolhof geloodst om zo de uitgang te kunnen vinden en de uitkijktoren te kunnen beklimmen. De educatieve vragen zijn niet altijd even makkelijk, maar uiteindelijk zul je de weg naar de uitgang vinden. Na afloop ontvangt de bezoeker een flesje appelsap van de Landwinkel.

Het labyrint is van dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 11:00 uur tot zonsondergang. Toegang is € 3,00 per persoon, prijs is inclusief flesje appelsap na afloop. Toegangskaarten en vragenlijsten zijn verkrijgbaar in het restaurant.

Veelgestelde vragen

Is het labyrint toegankelijk met een kinderwagen?
Het zou kunnen, maar als het een beetje geregend heeft, wordt de grond zachter en loopt het niet fijn.

Moeten de ouders ook betalen?
Iedereen die het doolhof gebruikt, betaalt entree en ontvangt een flesje appelsap.

  • IMG_0086
    IMG_0077
  • IMG_0090
    IMG_0093

Het verhaal van het Labyrint van de Koning

Er was eens een boer uit een klein dorpje in Nederland. Boer Piet was de hele dag in de weer met zijn akker en vee op de boerderij aan de Bothwegh. Boer Piet had schapen, koeien maar ook een klein aantal paarden. Deze paarden waren niet zomaar paarden, het waren dolle knollen. De knollen werden elke dag netjes verzorgd door prinses Sofia, de dochter van Boer Piet.

Overdag stonden ze netjes in de wei en hielpen ze boer Piet met zijn dagelijkse klussen, maar ’s nachts, als de zon onder was, kon boer Piet zijn paarden nergens vinden.

Elke dag, na het avondmaal kwam er een musje in het vensterraam zitten. “Goedenavond uwe majesteit, ik kom hier voor rechtvaardigheid. Ik zal u blijven volgen tot u mij zult geloven, ik kan u eeuwige rijkdom beloven. U zijt geen arbeider, maar een heuse leider” sprak het musje louter.

De boer vond het maar een vervelend musje en snapte niks van wat hij zei. De paarden en prinses Sofia wisten echter wel wat het musje de boer wijs wilde maken, want ’s nachts gingen de dolle knollen samen met de prinses het land in om een labyrint te maken. Dit deden zij met maar één reden; Boer Piet was eigenlijk helemaal geen boer maar een koning! De knollen wisten als geen ander, dat bij elk paleis een labyrint hoort.

Boer Piet was een echte levensgenieter en vond het heerlijk om op zijn land bezig te zijn. Hij ontdekte een aantal paden tussen zijn mais, maar maakte zich geen zorgen, want ‘Ach, wat zou mij die paar planten minder kunnen schelen’. Sindsdien, is de mais nooit meer volledig gegroeid en is het labyrint altijd in stand gebleven.

“Betreed mijn vaders land maar probeer niet van het pad te bewegen, want als het donker is, komt u misschien de dolle knollen tegen…” – Prinses Sofia

Werken bij…

Heb jij een passie voor de horeca en ben je op zoek naar een (bij)baan of stage? Vul dan ons sollicitatieformulier in!

Inschrijven nieuwsbrief!

Ontvang elke eerste zaterdag van de maand een update van De Koningshoeve met nieuws over het restaurant en het boerenbedrijf. Wanneer u zichzelf inschrijft, gaat u akkoord met ons privacy-statement.

Al 1,253 mensen gingen u voor!


Contactgegevens

Botweg 1b
3286 LB Klaaswaal (Nederland)

E : restaurant@dekoningshoeve.nl
T : 0186 - 57 93 97