Direct reserveren

Labyrint van de Koning

Maisdoolhof

Dit jaar (2019) helaas geen maisdoolhof

Helaas moeten wij meedelen dat dit jaar het maisdoolhof niet door kan gaan!

Ondanks de inspanningen die wij hebben getroffen is het mais dit jaar niet naar verwachting gegroeid. Niet goed genoeg in elk geval om er een leuk en spannend doolhof in te maken…

De poorten blijven helaas gesloten dit jaar omdat we niet willen dat onze gasten na het succes van de afgelopen jaren, dit jaar teleurgesteld uit het doolhof komen.

Maar niet getreurd: ook in de speeltuin en op de skelterbaan (met nieuwe skelters) is genoeg te beleven voor onze jonge gasten!

Veelgestelde vragen

Is het labyrint toegankelijk met een kinderwagen?
Het zou kunnen, maar als het een beetje geregend heeft, wordt de grond zachter en loopt het niet fijn.

Moeten de ouders ook betalen?
Iedereen die het doolhof gebruikt, betaalt entree en ontvangt een flesje appelsap.

  • IMG_0086
    IMG_0077
  • IMG_0090
    IMG_0093

Het verhaal van het Labyrint van de Koning

Er was eens een boer uit een klein dorpje in Nederland. Boer Piet was de hele dag in de weer met zijn akker en vee op de boerderij aan de Bothwegh. Boer Piet had schapen, koeien maar ook een klein aantal paarden. Deze paarden waren niet zomaar paarden, het waren dolle knollen. De knollen werden elke dag netjes verzorgd door prinses Sofia, de dochter van Boer Piet.

Overdag stonden ze netjes in de wei en hielpen ze boer Piet met zijn dagelijkse klussen, maar ’s nachts, als de zon onder was, kon boer Piet zijn paarden nergens vinden.

Elke dag, na het avondmaal kwam er een musje in het vensterraam zitten. “Goedenavond uwe majesteit, ik kom hier voor rechtvaardigheid. Ik zal u blijven volgen tot u mij zult geloven, ik kan u eeuwige rijkdom beloven. U zijt geen arbeider, maar een heuse leider” sprak het musje louter.

De boer vond het maar een vervelend musje en snapte niks van wat hij zei. De paarden en prinses Sofia wisten echter wel wat het musje de boer wijs wilde maken, want ’s nachts gingen de dolle knollen samen met de prinses het land in om een labyrint te maken. Dit deden zij met maar één reden; Boer Piet was eigenlijk helemaal geen boer maar een koning! De knollen wisten als geen ander, dat bij elk paleis een labyrint hoort.

Boer Piet was een echte levensgenieter en vond het heerlijk om op zijn land bezig te zijn. Hij ontdekte een aantal paden tussen zijn mais, maar maakte zich geen zorgen, want ‘Ach, wat zou mij die paar planten minder kunnen schelen’. Sindsdien, is de mais nooit meer volledig gegroeid en is het labyrint altijd in stand gebleven.

“Betreed mijn vaders land maar probeer niet van het pad te bewegen, want als het donker is, komt u misschien de dolle knollen tegen…” – Prinses Sofia

Werken bij…

Heb jij een passie voor de horeca en ben je op zoek naar een (bij)baan of stage? Vul dan ons sollicitatieformulier in!

Inschrijven nieuwsbrief!

Ontvang elke eerste zaterdag van de maand een update van De Koningshoeve met nieuws over het restaurant en het boerenbedrijf. Wanneer u zichzelf inschrijft, gaat u akkoord met ons privacy-statement.

Al 1,222 mensen gingen u voor!


Contactgegevens

Botweg 1b
3286 LB Klaaswaal (Nederland)

E : restaurant@dekoningshoeve.nl
T : 0186-579397